Domowa surówka z młodej kapusty
Z kapusty odetnij głąb, poszatkuj ją cienko i przełóż do miski. Posyp szczyptą soli i delikatnie ugnieć kilka razy, dzięki temu szybko zmięknie.
Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę, marchewkę startą na tarce o dużych oczkach i posiekany koperek. Wlej olej, ocet lub sok z cytryny i dodaj miód. Dopraw pieprzem, solą do smaku i wszystko wymieszaj.
Smacznego!
Porcja na talerzu ma ok. 90 kcal, w tym:
Białko 1 g Tłuszcz 6 g Węglowodany 8 g
Przepisy na obiad
Surówka z białej kapusty to doskonały pomysł na dodatek do obiadu. Wypróbuj ją z naszymi przepisami na polędwiczkę w sosie chrzanowym lub moskole z sosem pieczarkowym – świetnie dopełni te smaki 🙂 Do zobaczenia i smacznego!