Sadzone przepis
Pokrój cebulę w piórka, pieczarki w plasterki, papryki w półpaski (wzdłuż w paseczki i te paseczki na pół).
Rozgrzej patelnię z oliwą. Podsmaż cebulę z pieczarkami, po chwili dodaj papryki i odsączone pomidory, zamieszaj i podsmaż razem ok. 5 min.
Dodaj świeży szpinak i przyprawy, zamieszaj i duś warzywa pod przykryciem do momentu aż szpinak zmniejszy objętość. W międzyczasie pokrój szczypiorek.
Zrób 4 wgłębienia na patelni i ostrożnie wbij w nie jajka. Całość posyp szczypiorkiem. Przykryj patelnię i smaż na wolnym ogniu ok. 3 min, aż białka jajek się zetną.
Smacznego!
Porcja ma ok. 350 kcal, w tym:
Białko 22 g Tłuszcz 23 g Węglowodany 14 g
Kolorowe dania
Naprawdę lubimy gdy nasze talerze cieszą nie tylko podniebienie, ale także oko 🙂
Dlatego jeśli tak jak my masz smaka na kolorowe dania, spróbuj również naszą sałatkę z łososiem i kozim serem lub zielonego omleta z tuńczykiem i oliwkami. Smacznego i do zobaczenia!