Uwielbiam czuć wiosnę nie tylko w powietrzu, ale i na talerzu!
Kolorowe posiłki są przyjemne dla oka i jeszcze bardziej pobudzają apetyt!
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w niecodziennej odsłonie 🙂
Uwielbiam czuć wiosnę nie tylko w powietrzu, ale i na talerzu!
Kolorowe posiłki są przyjemne dla oka i jeszcze bardziej pobudzają apetyt!
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w niecodziennej odsłonie 🙂
Pokrój cebulę, paprykę i oliwki, odsącz tuńczyka. Jajka zblenduj razem ze szpinakiem, doprawiając solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię z oliwą, podsmaż cebulę z papryką. Dodaj tuńczyka i oliwki, zamieszaj i podsmaż wszystko razem.
Wylej zblendowaną jajka równomiernie na patelnię, przykrywając resztę składników.
Przykryj patelnię i smaż omleta na wolnym ogniu ok. 5min do ścięcia powierzchni.
Gotowy omlet przełóż na talerz i posyp szczypiorkiem. Smacznego!
Porcja ma ok. 420 kcal, w tym:
Białko 32 g Tłuszcz 29 g Węglowodany 6 g
Kotlety mielone, sznycle czy karminadle? Każdy ma takie dania, które pachną [...]
Kotlety mielone bez buraczków? To jak bigos bez kapusty! Te ekspresowe [...]
Małdrzyki krakowskie to takie niepozorne placuszki z twarogu, które [...]
Brzoskwinie w puszce mogą w kilka minut zamienić się w złocisty, karmelowy [...]
zobacz wszystkieZielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w [...]
Szarlotka wiśniowa - Czy Wy też wyznajecie taką niepisaną zasadę, że jak [...]
Kotlety mielone bez buraczków? To jak bigos bez kapusty! Te ekspresowe [...]
Jeśli chodzi o sadzone to osobiście muszę mieć ścięte białko i płynne [...]