Uwielbiam czuć wiosnę nie tylko w powietrzu, ale i na talerzu!
Kolorowe posiłki są przyjemne dla oka i jeszcze bardziej pobudzają apetyt!
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w niecodziennej odsłonie 🙂
Uwielbiam czuć wiosnę nie tylko w powietrzu, ale i na talerzu!
Kolorowe posiłki są przyjemne dla oka i jeszcze bardziej pobudzają apetyt!
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w niecodziennej odsłonie 🙂
Pokrój cebulę, paprykę i oliwki, odsącz tuńczyka. Jajka zblenduj razem ze szpinakiem, doprawiając solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię z oliwą, podsmaż cebulę z papryką. Dodaj tuńczyka i oliwki, zamieszaj i podsmaż wszystko razem.
Wylej zblendowaną jajka równomiernie na patelnię, przykrywając resztę składników.
Przykryj patelnię i smaż omleta na wolnym ogniu ok. 5min do ścięcia powierzchni.
Gotowy omlet przełóż na talerz i posyp szczypiorkiem. Smacznego!
Porcja ma ok. 420 kcal, w tym:
Białko 32 g Tłuszcz 29 g Węglowodany 6 g
Kilka podstawowych produktów, zero komplikacji i efekt, który potrafi [...]
Dojrzałe banany, które aż proszą się o drugie życie, zamiast wylądować w [...]
Smak późnego lata, czyli ciasto półkruche ze śliwkami. Chrupiący spód i [...]
Soczysty kurczak z warzywami w kremowym sosie to szybki i prosty sposób na [...]
zobacz wszystkie
Pasty kanapkowe to życie. Idealne do chleba, bułek, krakersów, jako farsz [...]
Nasiona chia nadają się nie tylko na pudding na mleku kokosowym, mogą też [...]
Smak późnego lata, czyli ciasto półkruche ze śliwkami. Chrupiący spód i [...]
Kotlety schabowe to prawdziwa legenda polskiej kuchni - prosty, a jednak [...]
zobacz wszystkie