Omlet Owsiany Przepis
Płatki i siemię zmiel np. w młynku.
Wsyp do średniej miski, dodaj jajko i 1 łyżkę jogurtu naturalnego. Dokładnie wymieszaj.
Wsyp garść mrożonych/świeżych borówek i ponownie wymieszaj.
Patelnię do naleśników nasmaruj olejem i dobrze rozgrzej.
Łyżką lub szpatułką wyłóż masę na środek patelni i rozłóż równomiernie.
Smaż na średnim ogniu ok.1 minuty do ścięcia brzegów omleta.
Ostrożnie przełóż na drugą stronę i smaż kolejną minutę do całkowitego ścięcia.
Gotowy omlet wyłóż na talerz, dodaj pozostały jogurt, owoce i miód.
Porcja z dodatkami ma ok. 400 kcal, w tym:
Białko 41 g Tłuszcz 17 g Węglowodany 17 g
Przepis na owsiankę do pracy?
Lubimy takie przepisy na owsiankę ponieważ są szybkie, zdrowe i pyszne! Jeśli również jesteś fanem tego typu przepisów, koniecznie zajrzyj na pyszną wersję owsianki którą zabierzesz ze sobą wszędzie (sprawdziliśmy – jest nieoceniona w pracy) lub naszej chianki która również jest świetną alternatywą na pyszne, fit śniadanie!
Smacznego!