Chłodna, lekko kwaśna i orzeźwiająca – mizeria z ogórków gruntowych, idealna do letniego obiadu, młodych ziemniaczków czy kotletów.
Każdy dom ma na nią swój sposób – z cukrem, bez cukru, z koperkiem lub bez. Spróbuj jak smakuje w naszej wersji 🙂
Chłodna, lekko kwaśna i orzeźwiająca – mizeria z ogórków gruntowych, idealna do letniego obiadu, młodych ziemniaczków czy kotletów.
Każdy dom ma na nią swój sposób – z cukrem, bez cukru, z koperkiem lub bez. Spróbuj jak smakuje w naszej wersji 🙂
Obierz ogórki i pokrój je na cienkie plasterki. Przełóż do miski, dodaj sól, cukier i ocet. Wymieszaj i odstaw na ok. 10min aż ogórki puszczą wodę i trochę zmiękną. Dopraw śmietaną.
Najlepiej smakuje schłodzona w lodówce 🙂
Z podanych składników wychodzą ok. 4 porcje.
Szukasz pomysłów na letnie dodatki do obiadu? Spróbuj także naszej surówki z młodej kapusty – podobnie chrupiąca, sezonowa i szybka do zrobienia!
Chłodna, lekko kwaśna i orzeźwiająca - mizeria z ogórków gruntowych, [...]
Coś roślinnego, sycącego i domowego - kotlety z soczewicy i pieczarek robią [...]
Na zdrowe i jednocześnie rozpieszczające śniadanie ten omlet szarlotka [...]
Kotlety mielone, sznycle czy karminadle? Każdy ma takie dania, które pachną [...]
zobacz wszystkieKotlety mielone, sznycle czy karminadle? Każdy ma takie dania, które pachną [...]
Iście wiosenna, idealna tak samo na grilla w plenerze jak na rodzinny obiad [...]
Owsianka kakaowa poleca się na śniadania w domu i w pracy. Jest pyszna, [...]
Ten przepis na kofty wołowe z warzywami jest bardzo smacznym pomysłem na [...]
zobacz wszystkie