Chłodna, lekko kwaśna i orzeźwiająca – mizeria z ogórków gruntowych, idealna do letniego obiadu, młodych ziemniaczków czy kotletów.
Każdy dom ma na nią swój sposób – z cukrem, bez cukru, z koperkiem lub bez. Spróbuj jak smakuje w naszej wersji 🙂
Chłodna, lekko kwaśna i orzeźwiająca – mizeria z ogórków gruntowych, idealna do letniego obiadu, młodych ziemniaczków czy kotletów.
Każdy dom ma na nią swój sposób – z cukrem, bez cukru, z koperkiem lub bez. Spróbuj jak smakuje w naszej wersji 🙂
Obierz ogórki i pokrój je na cienkie plasterki. Przełóż do miski, dodaj sól, cukier i ocet. Wymieszaj i odstaw na ok. 10min aż ogórki puszczą wodę i trochę zmiękną. Dopraw śmietaną.
Najlepiej smakuje schłodzona w lodówce 🙂
Z podanych składników wychodzą ok. 4 porcje.
Szukasz pomysłów na letnie dodatki do obiadu? Spróbuj także naszej surówki z młodej kapusty – podobnie chrupiąca, sezonowa i szybka do zrobienia!
Kilka podstawowych produktów, zero komplikacji i efekt, który potrafi [...]
Dojrzałe banany, które aż proszą się o drugie życie, zamiast wylądować w [...]
Smak późnego lata, czyli ciasto półkruche ze śliwkami. Chrupiący spód i [...]
Soczysty kurczak z warzywami w kremowym sosie to szybki i prosty sposób na [...]
zobacz wszystkieDziś przepis na delikatne mięso – polędwiczki wieprzowe w kremowym, lekko [...]
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w [...]
Puszyste, idealnie słodkie bez dodatku cukru, szybkie w przygotowaniu. [...]
Coś roślinnego, sycącego i domowego - kotlety z soczewicy i pieczarek robią [...]