Uwielbiam czuć wiosnę nie tylko w powietrzu, ale i na talerzu!
Kolorowe posiłki są przyjemne dla oka i jeszcze bardziej pobudzają apetyt!
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w niecodziennej odsłonie 🙂
Uwielbiam czuć wiosnę nie tylko w powietrzu, ale i na talerzu!
Kolorowe posiłki są przyjemne dla oka i jeszcze bardziej pobudzają apetyt!
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w niecodziennej odsłonie 🙂
Pokrój cebulę, paprykę i oliwki, odsącz tuńczyka. Jajka zblenduj razem ze szpinakiem, doprawiając solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię z oliwą, podsmaż cebulę z papryką. Dodaj tuńczyka i oliwki, zamieszaj i podsmaż wszystko razem.
Wylej zblendowaną jajka równomiernie na patelnię, przykrywając resztę składników.
Przykryj patelnię i smaż omleta na wolnym ogniu ok. 5min do ścięcia powierzchni.
Gotowy omlet przełóż na talerz i posyp szczypiorkiem. Smacznego!
Porcja ma ok. 420 kcal, w tym:
Białko 32 g Tłuszcz 29 g Węglowodany 6 g
Ta szybka sałatka z tuńczykiem to pyszna i bardzo prosta propozycja na [...]
Delikatne, puszyste, pyszne - pierwsze trzy określenia jakie nasuwają nam [...]
Kasza na sypko - Kupując kasze najczęściej sięgamy po te w woreczkach, [...]
Moskole z sosem pieczarkowym - słyszeliście kiedyś o moskolach? Ja jeden [...]
zobacz wszystkieMam prosty sposób na białą fasolę! Cebulka zeszklona razem z jabłkiem [...]
Moskole z sosem pieczarkowym - słyszeliście kiedyś o moskolach? Ja jeden [...]
Dzisiaj zapraszamy na makaron z szynką szwarcwaldzką i bobem! Bób jeszcze [...]
Dziś przepis na delikatne mięso – polędwiczki wieprzowe w kremowym, lekko [...]
zobacz wszystkie