Uwielbiam czuć wiosnę nie tylko w powietrzu, ale i na talerzu!
Kolorowe posiłki są przyjemne dla oka i jeszcze bardziej pobudzają apetyt!
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w niecodziennej odsłonie 🙂
Uwielbiam czuć wiosnę nie tylko w powietrzu, ale i na talerzu!
Kolorowe posiłki są przyjemne dla oka i jeszcze bardziej pobudzają apetyt!
Zielony omlet z tuńczykiem i oliwkami to zdrowe śniadanie ze szpinakiem w niecodziennej odsłonie 🙂
Pokrój cebulę, paprykę i oliwki, odsącz tuńczyka. Jajka zblenduj razem ze szpinakiem, doprawiając solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię z oliwą, podsmaż cebulę z papryką. Dodaj tuńczyka i oliwki, zamieszaj i podsmaż wszystko razem.
Wylej zblendowaną jajka równomiernie na patelnię, przykrywając resztę składników.
Przykryj patelnię i smaż omleta na wolnym ogniu ok. 5min do ścięcia powierzchni.
Gotowy omlet przełóż na talerz i posyp szczypiorkiem. Smacznego!
Porcja ma ok. 420 kcal, w tym:
Białko 32 g Tłuszcz 29 g Węglowodany 6 g
Kotlety schabowe to prawdziwa legenda polskiej kuchni - prosty, a jednak [...]
Zdarza się, że lodówka świeci pustkami, ale gdzieś w kącie leży samotna [...]
Masz ochotę na coś słodkiego, lekkiego i efektownego? To mamy dla Ciebie te [...]
Chłodna, lekko kwaśna i orzeźwiająca - mizeria z ogórków gruntowych, [...]
Ten przepis na kofty wołowe z warzywami jest bardzo smacznym pomysłem na [...]
Wariacja tradycyjnych kotletów w panierce czyli kotlety siekane z kurczaka [...]
Kotlety mielone, sznycle czy karminadle? Każdy ma takie dania, które pachną [...]
Jeśli chodzi o sadzone to osobiście muszę mieć ścięte białko i płynne [...]