Psst…wiesz, że ciasto na racuchy drożdżowe może sobie wyrastać w lodówce, kiedy Ty smacznie śpisz?
Rano tylko je wyciągasz, dodajesz pokrojone jabłka i smażysz ten rarytas na śniadanie!
A składniki mogą być z lodówki – i tak tam trafią:)
Psst…wiesz, że ciasto na racuchy drożdżowe może sobie wyrastać w lodówce, kiedy Ty smacznie śpisz?
Rano tylko je wyciągasz, dodajesz pokrojone jabłka i smażysz ten rarytas na śniadanie!
A składniki mogą być z lodówki – i tak tam trafią:)
Wieczorem wymieszaj łyżką wszystkie składniki na ciasto w dużej misce. Przykryj ją folią spożywczą i wstaw na noc do lodówki.
Rano, po ok. 12h, wyciągnij ciasto żeby się nieco ogrzało. W międzyczasie pokrój jabłka na ósemki, a z nich w kostkę i wmieszaj w ciasto łyżką.
Rozgrzej ok. 1cm warstwę oleju na patelni. Dobrze rozgrzana odpowiednia ilość tłuszczu spowoduje, że racuchy drożdżowe na pewno się usmażą, będą chrupiące i go nie 'wypiją’, więc nie będą tłuste.
Porcje ciasta nakładaj na patelnię łyżką, lekko je spłaszczając. Smaż na średnim ogniu ok. 2-3min na stronę, do zrumienienia. Usmażone racuchy przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Z podanego przepisu wychodzi ok. 18 racuchów.
Lubisz słodkie śniadania? sprawdź przepis na omlet owsiany z owocami – smaczną opcję, którą przygotujesz w 30min!
Kotlety schabowe to prawdziwa legenda polskiej kuchni - prosty, a jednak [...]
Zdarza się, że lodówka świeci pustkami, ale gdzieś w kącie leży samotna [...]
Masz ochotę na coś słodkiego, lekkiego i efektownego? To mamy dla Ciebie te [...]
Chłodna, lekko kwaśna i orzeźwiająca - mizeria z ogórków gruntowych, [...]
Delikatne, puszyste, pyszne - pierwsze trzy określenia jakie nasuwają nam [...]
Dziś przepis na delikatne mięso – polędwiczki wieprzowe w kremowym, lekko [...]
Kotlety mielone bez buraczków? To jak bigos bez kapusty! Te ekspresowe [...]
Jeśli chodzi o sadzone to osobiście muszę mieć ścięte białko i płynne [...]