Psst…wiesz, że ciasto na racuchy drożdżowe może sobie wyrastać w lodówce, kiedy Ty smacznie śpisz?
Rano tylko je wyciągasz, dodajesz pokrojone jabłka i smażysz ten rarytas na śniadanie!
A składniki mogą być z lodówki – i tak tam trafią:)
Psst…wiesz, że ciasto na racuchy drożdżowe może sobie wyrastać w lodówce, kiedy Ty smacznie śpisz?
Rano tylko je wyciągasz, dodajesz pokrojone jabłka i smażysz ten rarytas na śniadanie!
A składniki mogą być z lodówki – i tak tam trafią:)
Wieczorem wymieszaj łyżką wszystkie składniki na ciasto w dużej misce. Przykryj ją folią spożywczą i wstaw na noc do lodówki.
Rano, po ok. 12h, wyciągnij ciasto żeby się nieco ogrzało. W międzyczasie pokrój jabłka na ósemki, a z nich w kostkę i wmieszaj w ciasto łyżką.
Rozgrzej ok. 1cm warstwę oleju na patelni. Dobrze rozgrzana odpowiednia ilość tłuszczu spowoduje, że racuchy drożdżowe na pewno się usmażą, będą chrupiące i go nie 'wypiją’, więc nie będą tłuste.
Porcje ciasta nakładaj na patelnię łyżką, lekko je spłaszczając. Smaż na średnim ogniu ok. 2-3min na stronę, do zrumienienia. Usmażone racuchy przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Z podanego przepisu wychodzi ok. 18 racuchów.
Lubisz słodkie śniadania? sprawdź przepis na omlet owsiany z owocami – smaczną opcję, którą przygotujesz w 30min!
Kilka podstawowych produktów, zero komplikacji i efekt, który potrafi [...]
Dojrzałe banany, które aż proszą się o drugie życie, zamiast wylądować w [...]
Smak późnego lata, czyli ciasto półkruche ze śliwkami. Chrupiący spód i [...]
Soczysty kurczak z warzywami w kremowym sosie to szybki i prosty sposób na [...]
zobacz wszystkie
Zdarza się, że lodówka świeci pustkami, ale gdzieś w kącie leży samotna [...]
Moskole z sosem pieczarkowym - słyszeliście kiedyś o moskolach? Ja jeden [...]
Smak późnego lata, czyli ciasto półkruche ze śliwkami. Chrupiący spód i [...]
Kotlety schabowe to prawdziwa legenda polskiej kuchni - prosty, a jednak [...]
zobacz wszystkie