Jak zrobić chiankę?
Chia, siemię i wiórki wsyp do miski, zalej napojem migdałowym.
Miskę przykryj i wstaw do lodówki, najlepiej wieczorem na całą noc, w międzyczasie kilka razy zamieszaj żeby nasiona nie opadły na dno i lepiej wchłonęły płyn.
Rano możesz podgrzać chiankę kilka minut w garnku lub od razu z dodatkami zjeść na zimno. Smacznego!
Porcja z dodatkami ma ok. 580 kcal, w tym:
Białko 17 g Tłuszcz 41 g Węglowodany 28 g
Szybkie i pyszne śniadanie!
Chianka to pewny sposób na urozmaicenie poranków i pozytywne rozpoczęcie dnia 🙂 Jeśli ten przepis Ci się spodobał to mamy kolejny pewniak który możesz zabrać ze sobą wszędzie! Owsianka kakaowa to zdecydowanie jedna z najlepszych odsłon owsianki 🙂 Smacznego!